Sigara Bırakma Ankara
Sigara bırakma Ankara, rezonans terapi gibi ruhsal dengeleme teknikleri ile yapılan ve özellikle de sigaranın yol açtığı yoğun psikolojik bağımlılığı ortadan kaldırmak için yapılan uygulamadır. İnsan beyninde, bazı davranışların fiziksel haz ve psikolojik rahatlama ile ödüllendirilmesine neden olan özel bir ödül mekanizması bulunur. Bu mekanizma, yaşamımızı kolaylaştıran alışkanlıkların, mutlu olmamızı sağlayan hobilerin ve benzer davranışların oluşmasını, gerekli ölçülerde tekrarlanmasını sağlar. Bununla birlikte nikotin gibi bazı maddeler bu ödül mekanizmasını bozarak bireyin bahsi geçen maddelere psikolojik ve fiziksel olarak bağımlılık geliştirmesine neden olurlar. Sigara bağımlılığının da en önemli nedeni budur.
Sigara bağımlısı olan bireyler, belli bir süre boyunca nikotin almadıklarında hem bedensel hem de psikolojik olarak yoğun bir nikotin tüketim isteği duyarlar. Bu da sigarayı bırakmalarını zorlaştırır. Günümüzde rezonans terapi (SDT tekniği) gibi uygulamalar sayesinde bireylerin sigara bırakma süreçlerini desteklemek mümkün olmaktadır. Yazımızın devamında ‘’Sigara bırakma yöntemleri nelerdir?’’, ‘’Sigara bırakmanın faydaları nelerdir?’’, ‘’Sigara nasıl bırakılır?’’ ve ‘’Sigara bırakmak neden zor?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara sigara bırakma terapisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Rezonans Terapi İle Sigara Bırakma Nedir?
Rezonans terapi ile sigara bırakma, sigara bağımlılığından kurtulma sürecinde bireyi desteklemek, bireyin ruhsal iyilik halini yeniden kurmak için yapılan uygulamadır. Sigara, içerisinde yer alan nikotin isimli kimyasal nedeniyle, düzenli kullanım halinde psikolojik ve bedensel bağımlılığa neden olur. Bu bağımlılığın oluşum sürecinde, enerjetik etmenlerin de önemli bir rolü vardır. Bahsi geçen etmenler bireyin çok daha güçlü bir bağımlılık süreci deneyimlemesine ve sigarayı bırakmayı zorlaştırmasına neden olabilir. Rezonans terapi ile sigara bırakma, bahsi geçen enerjetik etmenleri ortadan kaldırmak ve bireyin sigarayı çok daha kolay bir şekilde bırakmasına yardımcı olmak için yapılır.
Sigarayı Bırakmanın Faydaları Nelerdir?
Sigarayı bırakmanın faydaları arasında şunlar yer almaktadır:
- Kandaki karbonomonoksit seviyesi hızla düşmeye başlar ve alyuvarlara daha çok oksijen bağlanır. Bu da dokuların daha rahat ve daha fazla oksijenlenmesine neden olur.
- Daha çok oksijenlenen dokuların iyileşme, yenilenme ve gençleşme mekanizmaları aktifleşir. Özellikle de cilt dokusunda hızlı bir yenilenme görülür.
- Kan basıncı ideal seviyelere düşer.
- Nabız düzenlenir.
- Sigaranın akciğer üzerindeki olumsuz etkileri zamanla azalır ve yıllar içerisinde akciğer kendisini yenileyerek, hiç sigara içilmemiş gibi sağlıklı bir yapı kazanır.
- Akciğer kanseri, kalp krizi ve gırtlak kanseri gibi tehlikeli hastalıkların meydana gelme riski günden güne azalır.
- Uyku problemleri ortadan kalkar ve birey çok daha sağlıklı bir şekilde uyur.
- Stres seviyesinde önce hafif bir yükselme daha sonra ise önemli bir miktarda düşüş meydana gelir.
- İştah ve kilo problemleri ortadan kalkar.
- Cinsel yaşamı ilgilendiren problemler ilk haftalardan itibaren geriler.
Sigarayı bırakmanın faydaları bu şekilde sıralanabilir.
Sigaranın Zararları Nelerdir?
Sigaranın zararları arasında şunlar yer alamktadır:
- Akciğer kanseri, gırtlak kanseri ve benzer kanser hastalıklarının meydana gelme riskini arttırır.
- Kalp krizi ve benzer kalp ve damar hastalıklarının meydana gelme riskini arttırır.
- Direkt olarak bireyin yaşamını tehdit eder.
- Uyku problemlerine yol açabilir.
- Horlama ve uyku apnesi gibi sorunlara neden olabilir.
- Ağız ve diş sağlığına zarar verebilir.
- Bireyin cildinin çok daha hızlı bir şekilde yaşlanmasına neden olabilir ve cildin yenilenmesini zorlaştırabilir.
- Cinsel isteksizlik ve ereksiyon problemleri gibi cinsel yaşamı olumsuz etkileyen sorunlara yol açabilir.
- Bireyin iş performansına düşmeler meydana gelmesine yol açabilir.
Sigaranın zararları bu şekilde özetlenebilir.
Sigarayı Bırakmak Neden Zor?
Sigara bağımlılığı, sigarayı bırakma sürecini zorlaştıran en önemli etmendir. Sigara içerisinde yer alan nikotin gibi maddeler bireyin beyin biyokimyasında bazı değişimlere neden olur. Bu değişimler sonucu bireyin enerji düzeyleri bozulur, birey sigaraya karşı fiziksel ve psikolojik olarak bağımlı hale gelir. Sigara tüketmeyi bıraktığında, belli bir süre sonra yeniden sigara içmeye yönelik yoğun bir istek duyar. Bu isteğin yoğunluğu da sigarayı bırakmayı zorlaştırabilir.
Sigara Bırakma Yöntemleri Nelerdir?
Sigara bırakma yöntemleri, bireyin kaç yıldır sigara kullandığına, sigaraya başlama nedenine, sigarayı neden bırakmak istediğine ve günde ne kadar sigara içtiği gibi etmenlere göre değişiklik gösterebilir. Sigarayı bırakma sürecinde gerçekleştirilen Rezonans terapi gibi uygulamalar sayesinde sigara bırakma süreci profesyonel olarak desteklenebilir.
Rezonans Terapi İle Sigarayı Bırakma Ne Kadar Sürer?
Rezonans terapi ile sigarayı bırakma terapisi, bir veya birden fazla seans le yapılabilir. Bu uygulama kapsamında gerçekleştirilen seanslar genellikle 1 saat kadar sürer. Seans sayısını etkileyen etmenler arasında ise bireyin talepleri, sigara bağımlılığının şiddeti ve seanslar sırasında sağlanan kazanımların düzeyi bulunur.
Rezonans Terapi İle Sigarayı Bırakma Nasıl Olur?
Rezonans terapi ile sigarayı bırakma, bireyin sigara tüketme isteğini azaltmak ve sigara bırakma sürecini desteklemek için yapılır. Bu uygulama sırasında danışan ile terapiyi gerçekleştiren uzman özel bir görüşme gerçekleştirir. Bu görüşme sırasında bireyin neden sigaraya başladığı, sigarayı neden bırakmak istediği ve günde kaç adet sigara içtiği gibi detaylar konuşulur. Daha sonra ise rezonans terapi (SDT) ile sigara bırakma terapisinin detayları planlanır. Bu uygulama sayesinde bağımlılık tepkisine yol açan enerjetik etmenlere müdahale edilebilir. Böylece bireyin sigara içme isteği azaltılabilir ve sigarayı bırakma süreci kolaylaştırılabilir.
Ankara Sigara Bırakma Fiyatları 2023
Ankara sigara bırakma terapisi fiyatları, uygulamanın detaylarına ve süresine göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.