Stresi Bırakma

Stresi Bırakma Ankara

Stresi bırakma Ankara, bireyin stres seviyesini azaltmak, stresin beden ve ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bireyin stresle mücadele sürecini desteklemek için yapılan uygulamadır. İnsanlar, belli başlı zorluklara karşı bedensel ve psikolojik olarak tepki verirler. Bu tepki genel olarak stres olarak isimlendirilir. Stresin, bireyin bedeni, yaşayışı, sağlığı ve ruhsal iyilik hali üzerinde son derece olumsuz etkileri vardır. Bununla birlikte stres, değişen yaşam şartları, çalışma koşulları ve öğrenim hayatı gibi etmenler nedeniyle modern yaşamın, kurtulması imkansızmış gibi görünen bir parçası haline gelmiştir.

Günümüzde yetişkin, ergen veya çocuk olmaları fark etmeksizin neredeyse her birey stres ve strese bağlı çeşitli şikayetler deneyimlemektedir. Bu şikayetler bireylerin iş performanslarını, sosyal hayatlarını, aile ilişkilerini ve iç huzurlarını olumsuz etkileyebilmektedir. Neyse ki günümüzde rezonans terapi gibi uygulamalar sayesinde bireyin, stresle mücadele sürecini desteklemek ve bireyin stresi bırakmasına yardımcı olmak mümkündür. Yazımızın devamında ‘’Stresi bırakma nasıl olur?’’, ‘’Stresle nasıl mücadele edilir?’’, ‘’Stres nedenleri nelerdir?’’ ve ‘’Stresi bırakma terapisi nasıl olur?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara stresi bırakma terapisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz. 

Stresi Bırakma Nedir?

Stresi bırakma, aşırı stresin azaltılması, stresin; bireyin fiziksel ve ruhsal sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla yapılan, özel bir terapi uygulamasıdır. Aşırı stres, bireyin ruhsa iyilik haline ciddi ölçüde zarar veren bir etmendir. Ruhsal iyilik halindeki dalgalanmalar ve olumsuz durumlar da stresin meydana gelmesine yol açan etmenleri besleyebilir. Bu da bireyin, içerisinden çıkılması zor bir döngüye girmesine neden olabilir. Stresi bırakma terapisi sayesinde bireye, bu döngü içerisinden çıkabilmesi ve aşır stresten kurtulabilmesi için yardımcı olunabilir.

Stres Nedir?

Stres, bedenin, olası tehlikelere karşı verdiği ruhsal ve bedensel tepkiler bütünüdür. Stres, aslında bedenin kendisini korumak için sahip olduğu sağlıklı bir mekanizmadır. Ancak stres tepkisi, bazı bireylerde ortada gerçek bir tehdit bulunmasa bile, yoğun miktarlarda ortaya çıkabilir. Bu da bireyin iş performansını, beden işlevselliğini ve ruhsal durumunu olumsuz etkiler. Stresin zararları arasında uyku problemleri, performans düşüklüğü, cinsel problemler, yeme problemleri ve kaygı bozuklukları yer almaktadır.

Stres Nedenleri Nelerdir?

Stres, pek çok etmen nedeniyle meydana gelebilen bir tepkidir. Bu tepkinin nedenleri arasında şunlar yer almaktadır:

  • İş yaşamı ile ilgili sorunlara sahip olmak.
  • Yoğun bir şekilde çalışıyor olmak.
  • Sosyal yaşamla ilgili çeşitli sorunlar ve sorumluluklar.
  • Romantik ilişkileri ilgilendiren, devam eden problemler.
  • Ruhsal dengeyi ilgilendiren sorunlar.
  • Çeşitli fiziksel hastalıklar.
  • Doğal afetler, iş yeri değişiklikleri, taşınma veya okul değişikliği gibi bireyin yaşamını etkileyen etmenler.

Aşırı stres nedenleri bu şekilde sıralanabilir.

Aşırı Stres Belirtileri Nelerdir?

Aşırı stres belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:

  • Uykuya dalmakta zorluk çekmek, gece sık sık uyanmak.
  • Dikkat dağınıklığı.
  • Performans düşüklüğü.
  • Erekte olmakta zorlanmak ve cinsel isteksizlik gibi cinsel işlev bozuklukları.
  • Kalp ve damar hastalıklarının ortaya çıkma riskinde artış.
  • Terlemede artış.
  • Kan şekeri seviyesinde değişimler.
  • Nabız hızlanması ve çarpıntı.
  • Hızlı nefes alıp vermek.
  • Sürekli kaygılı hissetmek.
  • Metabolizma hızında değişimler ve buna bağlı olarak kilo değişimleri.
  • Yeme alışkanlıklarında zararlı değişimler.

Aşırı stresin, bireyin psikolojik ve bedensel sağlığı üzerinde bu gibi olumsuz etkileri vardır.

Stres Nasıl Bırakılır?

Stres, strese yol açan etmenlerin kontrol altına alınması, bireyin mümkün mertebe bu etmenlerden uzak kalması ve strese yol açan etmenlere karşı tolerans edinmesi ile bırakılabilir. Ne yazık ki modern dünyada, stres çocuklardan yaşlılara kadar tüm yaş gruplarını etkileyen, ciddi bir sorundur. Bireyin, bu sorunla etkili bir şekilde başa çıkabilmesi, stresten kurtulabilmesi ve stresi bırakabilmesi için çeşitli uygulamalara başvurması mümkündür. Bu uygulamaların başında da rezonans terapi gelmektedir.

Rezonans Terapi İle Stresi Bırakma Ne Kadar Sürer?

Rezonans terapi ile stresi bırakma uygulaması, bireyin stres seviyesine ve strese yola açan etmenlere ne kadar sık maruz kaldığı gibi etmenlere göre farklı sürelerde tamamlanabilir. Somatopsişik dengeleme tekniği ile birkaç seansın ardından bile olumlu etkilerin fark edilmesi mümkündür.

Rezonans Terapi İle Stresi Bırakma Nasıl Olur?

Rezonans terapi (SDT tekniği) ile stresi bırakma uygulaması, bireyin ruhsal dengesinin yeniden kurulması; ruhsal dengeye zarar veren çeşitli stres etmenlerinin ve enerjetik problemlerin ortadan kaldırılması ile yapılır. Bu amaç doğrultusunda detayları tamamen bireye özel planlanan gelişmiş işlemlere başvurulabilir.

Ankara Stresi Bırakma Terapisi Fiyatları 2023

Ankara stresi bırakma terapisi fiyatları, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.

WhatsApp chat
Şimdi Ara!
Yol Tarifi